اینترنت ماهوارهای آمازون
اینترنت ماهوارهای آمازون
اینترنت ماهوارهای آمازون با نام پروژه کوئیپر Kuiper در راه است. شرکت آمازون هم به جمع رقبای اینترنت پرسرعت ماهوارهای پیوسته و قصد دارد ۳۲۳۶ ماهواره را در مدار پایینی زمین مستقر کند. آنچه در عمل بهدست میآید اینترنت پرسرعت برای تمام جهان است. آنچه باعث لو رفتن این پروژه شده تقاضای این شرکت از رگولاتوری (اتحادیه جهانی مخابرات) بوده است. بر اساس آنچه آمازون درخواست داده ماهوارهها قرار است بین ۳۶۷ تا ۳۹۱ مایلی بالای زمین مستقر شوند.
اینترنت ماهوارهای آمازون از مدار ۵۶ درجهای شمالی تا مدال ۵۶ درجه جنوبی را در برمیگیرد که شامل ۹۵ درصد جمعیت کل کره زمین میشود. سخنگوی آمازون با تایید این موضوع به PCMag گفته است: این یک پروژه بلندمدت است و دهها میلیون نفری که دسترسی به اینترنت ندارند را به این شبکه متصل میکند. آمازون میگوید به دنبال شراکت با شرکتهای دیگر در زمینه ارائه اینترنت ماهوارهای است. آمازون جزئیات پروژه Kuiper را فاش نکرده؛ از جمله مشخص نیست سرعت دسترسی و هزینه احتمالی آن چقدر خواهد بود. تنها چیزی که آمازون درباره اینترنت ماهوارهایاش گفته این است که هنوز چند سال با ارائه سرویس فاصله داریم.
بازار اینترنت ماهوارهای
اینترنت ماهوارهای چیز جدیدی نیست و هم اکنون نیز ارائه میشود اما تعدادی از شرکتها به دنبال این موضوع هستند که با قراردادن ماهوارهها در مدار پایینی زمین به سرعت بیشتر و تاخیر کمتری در این زمینه دست پیدا کنند. بهعنوان مثال شرکت اسپیسایکس در حال توسعه سیستم ماهوارهای است که اینترنت را با سرعت یک گیگابیت برثانیه از طریق ۱۲ هزار ماهواره به کل کره زمین عرضه میکند. تاخیر اینترنت ماهوارهای اسپیسایکس که سال گذشته نسخه دموی آن راهاندازی شد بین ۲۵ تا ۳۵ میلی ثانیه است. دیگر بازیگر این عرصه شرکت تلست (Telesat) است که با شراکت با آلفابت (گوگل) و پروژه Loon میخواهد نسل بعدی اینترنت پرسرعت را در سال ۲۰۲۲ عرضه کند. اینترنت ماهوارهای فیسبوک هم یک پروژه رقیب دیگر در این زمینه است. ایرباس هم اعلام کرده قرار است برای شرکت OneWeb حدود ۹۰۰ ماهواره را تولید کند تا اینترنت عرضه کنند. آمازون میخواهد ماهوارههای خود را از طریق شرکت بلواورجین که آن مهم متعلق به جف بزوس است به فضا پرتاب کند. سال گذشته AWS (بخش سرویسهای وبآمازون) به دنبال مهندسان فضا و ماهواره بود. آمازون نام این پروژه را از جرارد کویپر اخترشناس هلندی – آمریکایی گرفته است.
منبع :دنیای اقتصاد
دیدگاهتان را بنویسید