آیا واقعیت مجازی میتواند جای آرامبخش و مسکن را بگیرد
آیا واقعیت مجازی میتواند جای آرامبخش و مسکن را بگیرد
به تازگی استارتاپ Healthy Mind برنامه ای بر پایهی واقعیت مجازی نوشتهاند که میتواند بیماران را آرام کرده و آستانهی تحمل درد آنها را بالا ببرد. این تکنولوژی به طور آزمایش در فرانسه تست شده و بیماران با استفاده از یک هدست واقعیت مجازی، به مکانهای آرامش بخشی سفر میکنند تا حواسشان پرت شده و درد را حس نکنند.
بسیاری از افراد با شنیدن نام بیمارستان و درمانگاه استرس میگیرند و حتی فکر کردن به آزمایش و درمان در این مکانها برایشان دردناک است. حال یک استارتاپ راهکاری برای این مسئله یافته است و برنامهای بر اساس واقعیت مجازی نوشتهاند که می تواند نقش آرامبخش و مسکن را به خوبی برای این دسته از بیماران ایفا کنند.
نحوه عملکرد هدست
به گفتهی «Reda Khouadra» طراح ۲۴ سالهی این برنامه، یک دنیای خیالی توسط این تیم طراحی شده که بیمار میتواند با استفاده از یک هدست واقعیت مجازی به آن سفر کرده و در آن به گشت و گذار بپردازد. وی میتواند در این محل به صورت تعاملی موزیک نواخته، نقاشی کند و به حل معماهای مختلف بپردازد.
بیمار با سفر کردن به این فضای مجازی سه بعدی به حالتی شبیه خلسه رفته و حواسش پرت میشود. این مسئله موجب میشود که آستانه تحمل درد وی بالاتر رفته و بتواند پروسههای آزمایش و درمانی دردناک را بهتر تحمل کند.
تست هدست
این تکنولوژی در بیمارستان سنت جوزف فرانسه به صورت آزمایشی تست شده و سرپرست بخش اضطراری این بیمارستان دربارهی آن میگوید:
«پروژه واقعیت مجازی یاد شده موفق شده که استرس و درد بیماران را کاهش داده و به ما اجازه دهد یک سری درمانهای سرپایی نظیر درمان سوختگی، زدن بخیه و حتی جا انداختن شانهای در رفته راحتر انجام دهیم. به نظر من طی ۱۰ سال آینده، تمامی بیمارستانها بدین شکل از واقعیت مجازی استفاده خواهند کرد.»
استارتاپ طراح این تکنولوژی که Healthy Mind قصد دارند پس از تکمیل پروژهی خود و رفع معایب موجود، این برنامه را به شرکت مایکروسافت ارائه دهند.
منبع: دیجیاتو
دیدگاهتان را بنویسید