چگونه در گوگل مپ ثبت مکان کنیم؟
چگونه در گوگل مپ ثبت مکان کنیم؟
الگوریتمهای گوگل به شکلی تنظیم شدهاند که بر اساس موقعیت جغرافیایی نتایج جستجو را نمایش میدهند. به این ترتیب زمانی که شما یک کلمه کلیدی یکسان را در دو کشور یا حتی شهر متفاوت جستجو میکنید، نتایج متفاوتی را مشاهده خواهید کرد. در واقع گوگل تلاش میکند کسب و کارهایی را نمایش بدهد که به شما نزدیکتر هستند.
زمانی که من کلمه رستوران را در گوگل جستجو میکنم، بهترین و نزدیکترین رستورانها به من در نقشه نمایش داده میشوند.
رعایت نکات سئوی محلی
همین موضوع، باعث شد تا مفهومی به اسم سئوی محلی یا Local Seo شکل بگیرد. رعایت نکات سئوی محلی به شما کمک میکند تا در جستجوهای مرتبط با یک شهر یا حتی منطقه، در نتایج جستجو حضور داشته باشید. بهتر است بدانید نزدیک به 20 الی 30 درصد از کوئریهای جستجو، شامل کلمات کلیدی مرتبط با یک شهر یا مکان خاص هستند یا به قصد جستجوی محلی صورت میگیرند.
Google My Business یکی از مهمترین ابزارها در سئو و جستجوی محلی به شمار میآید. گوگل بیزینس به شرکتها و فروشگاهها امکان میدهد تا آدرس جغرافیایی خود را در نقشه گوگل ثبت کنند. به این ترتیب، زمانی که شخصی نام تجاری یا عبارتی مرتبط با تجارت آنها را در گوگل جستجو میکند، محل کسب و کارشان به همراه آدرس وبسایت، آدرس جغرافیایی، شماره تلفن، ساعات اداری و تصاویری از محیط کاری به وی نشان داده میشود.
همچنین، گوگل بیزنس به کاربران امکان میدهد تا از همان نتایج جستجو با شرکت ها در تعامل باشند و حتی میزان رضایت خود از محصولات یا خدمات را با دیگران به اشتراک بگذارند. اضافه کردن تصاویر میتواند به کاربران کمک کند تا با محیط کسب و کار و موقعیت جغرافیایی یک شرکت بیشتر آشنا شوند. به طور کلی باید گفت استفاده از Google My Business حضور یک کسب و کار را در نتایج جستجو پر رنگ میکند.
با تمام این اوصاف، یک مشکل بزرگ وجود دارد و آن هم این است که به دلیل تحریمهای موجود، کاربران ایرانی امکان استفاده از ابزار Google My Business را ندارند؛ که البته خبر جدیدی هم نیست.
مزایای جایگزینی گوگل مپ به جایGoogle Map Maker
پیش از این، برای اضافه کردن مکان به نقشه، گوگل یک نرمافزار آنلاین مخصوص با نام Google Map Maker را توسعه داده بود، خدمات موجود در این سیستم و چند سیستم دیگر، به تدریج همگی در Google Maps پیادهسازی شدند و آن نرمافزارهای قدیمی بازنشسته گردیدند.
یکی از مزایای جایگزینی گوگل مپ به جای Google Map Maker این است که برای ثبت موقعیت یک جغرافیایی دیگر نیازی نیست تنها از مرورگر استفاده کنید، بلکه میتوانید این کار را به راحتی از طریق اپلیکیشن Google Maps که بر روی تلفن همراهتان دارید نیز انجام دهید.
از حدود خرداد ماه ۱۳۹۷ تغییراتی در سیستم نقشه گوگل انگلیسی انجام شده است که اجازه ثبت محلهای کشور ایران را به زبان انگلیسی نمیدهد. در عوض میتوانید مطابق دستورالعملهای زیر از گوگل فارسی برای ثبت محل استفاده نمایید.
- تـوجـه:
- افزودن خانههای مسکونی شخصی یا دولتی در گوگل توسط خودِ گوگل، ممنوع اعلام شده است.افزودن اماکن نظامی و امنیتی، تأسیسات زیرساختی مانند برق، نفت و گاز، آب، دکل موبایل، کابل کشی مخابرات، تأسیسات زیرزمینی (مثلا مسیر لوله گاز)، دوربینهای امنیتی و خطوط مرزی بین دو کشور ممنوع است و تخلف از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.
روش ثبت مکان در نقشه گوگل
ثبت رایگان مکان در گوگل مپ، این امکان را به شما میدهد که اگر نام کسب و کار یا دفتر کار یا مغازه شما در گوگل جستجو شود، در سمت راست نتایج جستجو، نقشه گوگل به همراه اطلاعات کسب و کار شما برای فرد جستجوگر به نمایش در آید. اطلاعات ارائه شده میتواند شامل آدرس سایت، ساعتهای کاری، اطلاعات تماس و همچنین امکان ثبت نظر توسط بازدیدکنندگان باشد.
نکته: برای آنکه بتوانید مکان خود را در سرویس گوگل مپ به ثبت برسانید، حتماً باید با اکانت جیمیل خود وارد شوید. اگر اکانت Gmail ندارید، بهتر است پیش از هرکاری یک اکانت Gmail برای خود بسازید.
وارد نشانی https://www.google.com/maps?hl=fa شوید( توجه: به تازگی امکان ثبت آدرسهای ایران در نقشه گوگل انگلیسی وجود ندارد )
منوی همبرگری نقشه گوگل را باز کنید و مانند تصویر زیر روی گزینهی «افزودن مکان جا افتاده» کلیک نمایید.
افزودن مکان جا افتاده
همانند تصویر زیر محل دلخواه برای مکان مورد نظر را از روی نقشه انتخاب کنید. میتوانید نشانگر قرمز رنگ را با ماوس جابجا کنید و همچنین با استفاده از بزرگنمایی و کوچکنمایی، محل مورد نظر را آسانتر بیابید.
انتخاب محل روی نقشه
یک پنجره مکالمه باز میشود. یک نشانگر مکان قرمز رنگ، همراه با نوشتهی «برای جانمایی نشانگر بکشید» ظاهر میشود. گزینههای نام، آدرس، دستهبندی، تلفن، وبسایت و ساعات کار هم در کادر میبینید که باید به دقت پر کنید.
پس از انتخاب محل دقیق مکان جدید، فیلدهای مشخص شده در تصویر زیر را با دقت پر نمایید. پر کردن نشانی، نام و دستهبندی مکان جدید الزامی است. ولی ردیفهای دیگر مانند شماره تلفن و نشانی سایت، اختیاری است. پر کردن تمامی فیلدها به تایید شدن و سرعت تایید شدن مکان ثبت شده کمک میکنند. بنابراین سعی کنید تمامی اطلاعات خواسته شده را با دقت پر نمایید.( آدرس را به شکل پیشفرض فارسی باقی بگذارید )
نشانگر را با ماؤس به محل ساختمان مورد نظر در روی نقشه حرکت بدهید. دقت کنید که نشانگر نباید مثلا در پیادهروی کنار ساختمان باشد، بلکه باید در یک نقطهای روی ساختمان قرار گیرد.
پس از قرار دادن نشانگر خواهید دید که آدرس خودبخود نوشته میشود. البته ممکن است جزئیاتی مانند کدپستی و … لازم باشد که در مرحله پس از ثبت ِ مکان میتوانید جزئیات را بیفزایید.
برای به تأیید رساندن کسبوکارتان، باید نشانی کسبوکاری وارد کنید که Google بتواند پیدا کند. برای اینکه بتوانیم نشانیتان را درست نشان دهیم، مطمئن شوید فهرست نشانیتان از رهنمودهای نشانی پیروی میکند. بهخاطر داشته باشید:
مطمئن شوید نشانی خیابان مکانتان را کامل و دقیق وارد کرده باشید (مثلاً: شیراز، خیابان ملاصدرا، کوچه سرمدی، پلاک ۱۶، کدپستی: ۷۴۱۵۶).
شماره واحد، طبقه، شماره ساختمان و غیره را در نشانی بگذارید.
فقط اطلاعاتی را وارد کنید که بخشی از نشانی رسمی شما است. اطلاعاتی مانند تقاطعها و علامتهای مشخصه اطراف را فقط برای منطقههایی اضافه کنید که نشانی رسمی خیابان، مکان کسبوکار را بهطور دقیق مشخص نکند. برای نمونه، از اضافه کردن «نبش خیابان کارگر و بلوار کشاورز» یا «روبهروی پارک ملی» پرهیز کنید.
پر کردن اطلاعات برای ثبت در نقشه
داشتن سایت اینترنتی برای ثبت محل الزامی نیست ولی ثبت کردن نشانی سایت میتواند امکان تایید آن را افزایش دهد.
- چند نکته:
- در کادر نام، نام محل را بنویسید. در این مثال «کبابسرا و آشپزخانه احمدی» است. دقت کنید که باید نام تجاری را بنویسید. مثلا اگر نام یک مغازه روی تابلوی آن نوشته شده «میوه فروشی ساحل – با مدیریت منوچهری» بخش دوم را نباید بنویسید. چرا که اغلب گوگل این را رد خواهد کرد و ثبت نمیشود.یا مثلا تابلوی فروشگاه عبارت «فروشگاه لوازم خانگی اکبری – نمایندگی سامسونگ و الجی و سونی» را نوشته باشد، صرفا «فروشگاه لوازم خانگی اکبری» را وارد نمایید.گاهی یک عدد ممکن است روی تابلو نوشته شده باشد مثلا کد نظامپزشکی. اگر تعداد ارقام این کد جوری باشد که به شماره تلفن شباهت داشته باشد، گوگل آن را ثبت نخواهد کرد و البته در این حالت با پیام خطا شما را راهنمایی خواهد کرد.
- در کادر «دستهبندی» صنف را باید بنویسید. وقتی چند حرف را تایپ میکنید، به طور خودکار جستجو میکند و فهرست گزینهها نشان خواهد داد.
گاهی برای یک جایی ممکن است بیش از یک دستهبندی باشد. مثلا «فروشگاه کامپیوتر» و «تعمیرگاه کامپیوتر». در این حالت یکی از گزینهها را به عنوان اصلی وارد کنید.
گاهی ممکن است دستهبندیهایی که در ذهن ما هست عینا در سامانه گوگلمپ نباشد. مثلا (در زمان نگارش این مطلب) گزینه آرایشگاه به صورت عمومی وجود دارد، آرایشگاه مردانه هم هست ولی آرایشگاه زنانه در دستهبندی نیست. این یعنی برای آرایشگاه زنانه باید همان آرایشگاه را وارد کنید.
گاهی دستهبندی که در ذهن ما هست ممکن است کلیتر باشد و در سامانه گوگلمپ دستهبندی جزئیتر هم موجود باید. در این مثال میتوانستیم رستوران هم وارد کنیم ولی با تایپ کردن «کباب» رستوران کبابی در گزینهها ظاهر شد. - شماره تلفن را به صورت کامل و با فورمت بین المللی وارد نمایید. مثلا ۰۹۱۲۳۴۵۶۷۸۹ را باید به صورت +۹۸۹۱۲۳۴۵۶۷۸۹ بنویسید.
- وبسایت را اگر آدرس اختصاصی مستقل یا حتی وبلاگ رایگان به صورت زیردامنه دارند، بنویسید.
- ساعات کار، ابتدا فهرست «انتخاب روز» را کلیک کنید تا باز شود. روزهای مورد نظر را تیک بزنید. سپس ساعتها را در پایین کادر انتخاب روز تایپ کنید.اگر جایی ۲۴ ساعته است، با زدن ِ تیک شبانهروزی دیگر نیازی به نوشتن ساعت شروع و پایان نخواهید داشت.اگر ساعت کار پیوسته باشد که کافی است «ساعت شروع کار» و «ساعت پایان کار» را یک بار وارد کنید.
اگر وسط کار استراحت دارند مثلا ۸ صبح تا ۱۲ ظهر و ۴ بعد از ظهر تا ۸ شب، لازم است که بعد از انتخاب روزها، به شکل زیر وارد کنید:
ساعت شروع: ۰۸:۰۰ پایان: ۱۲:۰۰
سپس گزینه افزودن ساعات کاری را بزنید تا دوباره یک سری دیگر روز و ساعت اضافه شود. روزها را تیک بزنید و ساعت را به شکل زیر وارد کنید:
ساعت شروع: ۱۶:۰۰ پایان: ۲۰:۰۰
در حالت دیگر ممکن است تمام روزها صبج و بعد از ظهر باشند و روزهای جمعه صرفا ساعت بعد از ظهر (مشابه شیفت عصر غیر تعطیل) باشند. در این حالت اول روزهای شنبه تا پنجشنبه را تیک بزنید، ساعت شروع و پایان شیفت صبح را وارد کنید.
سپس گزینه افزودن ساعات کاری را بزنید تا دوباره یک سری دیگر روز و ساعت اضافه شود. حالا تمام روزها را تیک بزنید و ساعت شروع و پایان شیفت بعد از ظهر را وارد کنید.
ساعت برای روزهای تعطیل رسمی که به جز جمعه باشد، مشابه ساعت روزهای غیر تعطیل نمایش داده میشود، لیکن گوگل یک پیام هشدار مینویسد مشابه «ممکن است عید فطر روی ساعت کاری تأثیر بگذارد»
اگر ساعت کاری از ۶ صبح تا ۲ بعد از نیمهشب باشد لازم است یک بار به شکل زیر وارد کنید:
ساعت شروع: ۰۶:۰۰ پایان ۰۰:۰۰
سپس گزینه افزودن ساعات کاری را بزنید تا دوباره یک سری دیگر روز و ساعت اضافه شود. پس از تیک زدن روزها، ساعت را به شکل زیر وارد کنید:
ساعت شروع: ۰۰:۰۰ پایان: ۰۲:۰۰
پس از دن دکمهی ارائه پیام موفقیت زیر را مشاهده خواهید نمود. ممکن است گوگل از شما بپرسد که آیا محل مورد نظر یکی از مواردی است که قبلا ثبت شده است، این موارد را بررسی کنید و اگر محل مورد نظر شما واقعا جدید است، آن را اعلام نمایید و ثبت خود را نهایی کنید
پرسش تکراری بودن در نقشه گوگل
پیام نهایی ثبت در گوگل و انتظار برای تایید:
تایید ثبت مکان در نقشه گوگل
تایید این اطلاعات ممکن است نیازمند گذشت مدت زمانی باشد. پس از تایید، پیغامی از طرف گوگل مبنی بر تایید ثبت مکان دریافت خواهید کرد.
پس از بستن کادر پیام تأیید، دوباره به صفحه اصلی برمیگردید. با کلیک روی منوی (سهخطی) گوشه صفحه، و انتخاب گزینه «مشارکتهای شما» پنجره پروفایل گوگلمپ شما به شکل زیر نمایش داده میشود. اگر برگه «ویرایشها» را بزنید و مکان مورد نظر تأیید شده باشد، عبارت «تأیید شده، مکان افزوده شد» در پایین مکان ثبتشده نمایش داده خواهد شد.
فراموش نکنید که نمایش تصویر نقشه در کنار نتایج جستجو بر اساس الگوریتمهای گوگل به انجام میرسد و ممکن است در برخی شرایط نقشه در این محل نمایش داده شود و در برخی شرایط از دید جستجوگر مخفی میماند.
مکانهایی که در نقشه گوگل به ثبت میرسانید در تمامی سایتها و سرویسهای موبایلی مانند اسنپ، تپسی، الوپیک و … که از این سرویس برای مکانیابی استفاده میکنند نیز قابل جستجو و نمایش خواهد بود.
توصیههایی برای نمایش و رتبهبندی مکانها
پس از ثبت آدرس در گوگل مپ، بهروزرسانی اطلاعات کسب و کار مانند ساعتهای کار، تایید نشانی، روزهای فعالیت، آپلود تصاویر، پاسخگویی به بازخوردهای مخاطبان و تکمیل سایر فیلدهای بخش تجارت گوگل سبب میشود احتمال نمایش محل شما در نتایج گوگل افزایش یافت و همچنین سبب میشود در میان رقبا رتبهی بهتری را کسب نمایید. با توجه به مسدود بودن این سرویس در ایران، ممکن است پر کردن برخی از فیلدها و دریافت تاییدیه آدرسهای داخلی در این صفحه مقدور نباشد.
برخی دیگر از عواملی که میتوانند در نمایش و رتبهبندی مکان ثبت شده موثر باشند عبارتند از: اعتبار کسب و کار در دنیای واقعی، جستجو از طریق موبایل با مختصات جغرافیایی مشخص، فاصله نزدیکتر کسب و کار به محل جستجو کننده.
نتیجهگیری
استفاده از گوگل مپ، تاثیر مستقیمی بر روی سئوی محلی و دیده شدن شما در نتایج جستجو خواهد داشت. به خصوص برای کسب و کارهایی که به طور مستقیم و حضوری با ارباب رجوع در تماس هستند. همچنین، نمایش موقعیت جغرافیایی در نتایج جستجو برای کاربران این پیام را دارد که با کسب و کاری معتبر سر و کار دارند. با ثبت مکان جغرافیایی در گوگل مپ، مطمئناً میزان دسترسی و اعتماد کاربران به وبسایت شما دوچندان خواهد شد. پس اگر تا امروز شرکت خود را در نقشه گوگل ثبت نکردهاید، فرصت را از دست ندهید و همین الان دست به کار شوید.
- پرسشهای متداول برای ثبت مکان روی نقشه
- چه مدت لازم است تا مکان ثبت شده تایید شود ؟زمان مشخصی برای این کار وجود ندارد. گاهی ممکن است یک روز و گاهی ممکن است بیش از یک ماه زمان نیاز باشد.
- چرا مکان ثبت شده روی نقشه به صورت عادی قابل دیدن نیست ؟به دلیل تعداد زیاد مکانهای ثبت شده، امکان نمایش تمامی نقاط وجود ندارد. گوگل با الگوریتمهای خود تشخیص میدهد که کدام محلها مهمتر هستند و آن محلها به صورت پیشفرض قابل مشاهده هستند.
- چگونه میتوان جلوی خرابکاری دیگران روی نقشه را گرفت ؟راه قطعی برای این کار وجود ندارد. به دلیل تحریم بودن Google My Business برای ایران، نمیتوان نقاط را به صورت رسمی ثبت کرد و هر کسی میتواند آن را ویرایش کند. اگر محل شما، اطلاعات جانبی کافی را داشته باشد و آرای متعددی نیز برای آن ثبت شده باشد، ممکن است ویرایش کردن آن برای افراد خرابکار مشکلتر شود.
- چرا نقاطی که ثبت میکنم رد میشوند ؟گاهی به دلیل خرابکاریهای متعدد در آن نقطه و گاهی به دلیل کم بودن اعتبار حساب کاربری شما و گاهی به دلایل دیگر، ممکن است نقاطی که ثبت میکنید رد شوند.
منبع:تیم تامین محتوا helloemarketing
دیدگاهتان را بنویسید