پسری ۱۲ ساله یک رآکتور همجوشی هسته ای در خانه ساخت
پسری ۱۲ ساله یک رآکتور همجوشی هسته ای در خانه ساخت
حدودا ۱۲ سال پیش بود که یکی از مقامات عالی رتبه کشورمان به نقل از یکی از معلمان مدرسه اعلام کرد یک دختر ۱۶ ساله ایرانی توانسته در منزلش انرژی هسته ای را کشف کند و با این صحبت ها تعجب خیلی ها را برانگیخت. در ادامه حتی این سوژه دست مایه برخی طنزنویسان شد و خیلی ها در شبکه های اجتماعی نوشتند که در لوزان برسر همه چیز توافق شده و حالا اروپا به دنبال دختریست که در قابلمه آشپزخانه اش انرژی هسته ای ساخته.
۱۲ سال از آن ماجرا می گذرد و هیچکس خبری از این دختر که حالا باید ۲۸ ساله باشد ندارد. اما وبسایت های خبری خارجی داستان پسربچه ای ۱۲ ساله را منتشر کرده اند که ظاهرا توانسته در یکی از اتاق های خالی خانه شان یک رآکتور همجوشی هسته ای بسازد.
جکسون اوزوالت از مورفیس که حالا ۱۴ ساله است ظاهرا عنوان جوان ترین شخصی را از آن خود کرده که توانسته یک رآکتور همجوشی هسته ای بسازد. او این دستگاه را با استفاده از جاروبرقی های سفارشی سازی شده، تعدادی پمپ و تجهیزات دیگری ساخته که والدینش با پرداخت ۱۰ هزار دلار از وبسایت eBay برای او خریدند.
رآکتور همجوشی هسته ای
دستگاه ابداعی او اتم ها را با نیروی کافی به هم برخورد می دهد تا با یکدیگر ادغام شوند و در جریان این فرایند انرژی به دام افتاده درون اتم ها آزاد می گردد.
او اطلاعات لازم برای ساخت این رآکتور هسته ای خانگی را در فضای آنلاین به دست آورد و در تاریخ ۱۹ ژانویه سال گذشته در حالی که تنها چند ساعت تا ۱۳ ساله شدن فاصله داشت توانست با موفقیت همجوشی هسته ای را انجام دهد.
رکورد قبلی متعلق به جوان ترین فردی که توانسته بود یک رآکتور هسته ای بسازد به تیلور ویلسون تعلق داشت که این کار را در سن ۱۴ سالگی انجام داده بود و جالب آنکه در محافل خبری حرفی از دختر ۱۶ ساله ایرانی نیست.
مصاحبه با فاکس نیوز
این پسر نوجوان در مصاحبه ای که با فاکس نیوز انجام داده گفته کاری که در ابتدا باید انجام می دادم این بود که تنها یاد بگیرم مردم دیگر چطور رآکتور هسته ای ساخته اند.
بعد از این کار لیستی از قطعات مورد نیازم را جمع آوری و آنها را از eBay خریداری کردم که البته دقیقا همان قطعات هم نبودند. بنابراین باید آنها را بهینه سازی می کردم تا پروژه ام را با موفقیت جلو ببرم.
گاز دوتریم (یکی از ایزوتوپ های هیدروزن) با دریافت برق ۵۰ هزار ولتی داخل یک اتاقک خلاء گرم می شود تا اتم ها به هم برخورد کنند.
فرایندی مشابه به همین البته در مقیاسی وسیع تر روی خورشید انجام می شود. میزان انرژی مصرفی در این فرایند به شدت بالاست و آنطور که جکسون می گوید بیشتر از آنچه تولید کند مصرف می کند.
جکسون برای ساخت این رآکتور از توصیه های کنسرسیوم تحقیقات همجوشی استفاده کرد که یک فوروم آنلاین برای فیزیکدانان جوان است.
والدین این نوجوان نیز هزینه یکسال ماجراجویی های او را تامین کردند. پدر جکسون می گوید از تعدادی کارشناس خواسته بودم که مشاوره های لازم را به او بدهند تا ایمنی اش حین کار تامین شود و خطری از بابت تشعشعات او را تهدید نکند.
منبع:دیجیاتو
دیدگاهتان را بنویسید