محتوای کپی شده چیست ؟ آشنایی با ابزارهای شناسایی محتوای کپی شده
تولید محتوای کپی شده (Duplicate content)،مرگ تدریجی سایت شما:شاید این عنوان به نظر شما بزرگ نمایی بیاید اما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و در نهایت عنوان مقاله را قضاوت کنید.
من سر کلاس و یا زمان مشاوره ها با این سوالات بسیار روبرو می شوم:
– سلام خانم زارعی خوبید؟
-یادتونه چون نتوانستیم نیروی تولید محتوا پیدا کنیم، تولید محتوای سایتم را برون سپاری کردم
-بله درسته
زمانی که مقاله ها را نیروی های دورکار برای من ارسال می کنند و من آن ها را در سایت بارگذاری میکنم به نظر می اید محتوای مقالات محتوای کپی شده است و قبلا در سایت همکارها این محتوا را خوانده ام اما زمانی که از نیروها درباره محتوا سوال می پرسم و به ان ها می گویم شما از محتوای کپی شده استفاده کرده اید یا نه به من میگن اشتباه می کنی. چطوری می توانم بررسی کنم که آیا محتوای مقاله ایی که برای من ارسال شده است محتوای کپی شده است یا خیر و از این دغدغه خلاص شم؟
-سلام خانم زارعی
-من از دانشجویان دوره تولید محتوا هستم.با توجه به صنعتی که من در آن فعالیت می کنم میزان محتوای دست اول بسیار کم است و بیشتر محتوا ها ، محتوای کپی شده از سایت های دیگر می باشد ، من تلاش میکنم محتواهایی را که می نویسم به صورت گردآوری و بازنویسی نوشته شود ولی در حین تولید محتوا دغدغه این را دارم که مطالب خوب نوشته شود و از نظر موتورهای جست و جو محتوای کپی شده در نظر گرفته نشود. آیا ابزارهایی هست که قبل از انتشار مطالب را در سایت بررسی کند و با خیال راحت بتوانم مطالب را منتشر کنم ؟
فرقی نمی کند شما کارفرما هستید و یا در حال یادگیری و آموزش تولید محتوا ،یکی از مسائل مهمی که باید یاد بگیرید این است که آیا محتوایی که در سایت شما کار شده است محتوای کپی شده می باشد ؟
در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد این موضوع به صورت کامل با هم صحبت کنیم:
- محتوای کپی چیست؟
- چگونه محتوای بنویسیم که کپی نباشد.
- آشنایی با ابزارهای شناسایی محتوای کپی شده
- اگر سایت دیگری محتوای ما را کپی کرد چکار کنیم؟
محتوای کپی(duplicate content)چیست؟
اگر محتوای مقاله شباهت زیادی به مطالب و مقالات منتشر شده دردیگر سایت ها داشته باشد را محتوای کپی شده می گویند. اگرمحتوای مقاله کاملا کپی شده باشد و یا تغییرات اندکی در آن ایجادکرده باشید ربات های موتورهای جستجوگر ( گوگل) که امروزه به هوش مصنوعی هم مجهز شده اند ،آن محتوا را به عنوان محتوای کپی شده در نظر می گیرند
صفحات سایت توسط خزنده گوگل شناسایی شده و محتواهای کپی شده نه تنها اعتبار سئویی ندارند بلکه اعتبار سایت شما را زیر سوال می برد. موتورهای جستجوگر سعی می کنند بهترین نتایج را ایندکس کنند و در نتایج جستجوی کاربران خود، بهترین نتیجه را نمایش دهند. از این رو محتوای کپی را ایندکس نخواهند کرد
گوگل با استفاده از الگوریتم پاندا محتواهای کوتاه و بی کیفیت را بررسی می کند و شانس نمایش این محتواها را کاهش می دهد و برای محتواهای با کیفیت،منحصر به فرد و جذاب جایگاه ویژه ایی را در نظر می گیرد .
پس تلاش کنید محتوایی تولید کنید که ارزشمند و منحصر به فرد باشد و محتوای کپی شده،کوتاه و بی ارزش ایجاد نکنید
تاثیر محتوای کپی شده برای سئو سایت
محتوای کپی شده نه تنها روی سئو سایت تاثیر گذار نیست بلکه اعتبار برند شما را هم زیر سوال خواهد برد
چگونه محتوایی بنویسیم که کپی نباشد؟
برای تولید محتوا از زبان خودتان بنویسید
هنر نویسندگی،هنری جذاب و پیچیده است عموما هرکس ادبیات منحصر به فرد خود را دارد و می تواند با ایده پردازی و توسعه کلمات، مطلبی را به صورت منحصر بفرد بنویسد.
بهترین کار برای تولید محتوای ارزشمند مطالعه مطالب گسترده در مورد موضوع مورد نظر و سپس نگارش مقاله ادبیات شخصی خود است. بدین صورت می توانید با خیال راحت محتوای خود را منتشر کنید و نگران مسائل کپی رایت نباشید.
از رفرنس ها و منابع استفاده کنید
اگر مطلبی را نمی توانید با ادبیات خودتان بنویسید بهتر است آن را عینا نقل قول کنید و منبع آن را هم ذکر کنید بدین صورت نه تنها امتیاز منفی نمی گیرید بلکه ارزش محتوای شما بیشتر خواهد شد البته به شرطی که آن نقل قول مرتبط و ارزشمند باشد.
و نکته مهمتر اینکه در مقالات خود از نقل قول های زیادی استفاده نکنید که از حوصله مخاطب خارج شود
ابزارهای شناسایی محتوای کپی شده
استفاده از گوگل
کافی است متنی را که فکر می کنید کپی است را در گوگل جستجو کنید، اگر متنی مشابه با متن شما باشد در نتایج دیده می شود.
سایت DupliChecker
در این سایت لازم نیست عضو شوید فقط کافی است متن مورد نظر خود را وارد باکس مشخص کنید و در اندک زمانی محتواهای کپی را به شما نمایش می دهد.
تنها محدودیتی که این وب سایت دارد مربوط به تعداد کلمات مورد بررسی است. شما با هر بار ورود به سایت، می توانید 1000 کلمه را وارد کرده و کپی بودن یا نبودن محتوا را بسنجید.
سایت Siteliner
به نظر من این سایت بیشتر به کار مدیران و صاحبان کسب و کار می آید که به صورت ماهانه و فقط یک بار تمام محتوای سایت را رصد کنند و محتواهای کپی شده را بررسی و مشخص کنند و برای نیروهای تولید محتوا که باید به صورت مداوم این موضوع را بررسی کنند زیاد کارآمد نیست.
این سایت علیرغم محتوای کپی شده لینک های شکسته و صفحاتی که در موتورهای جستجو ارزشمند تر هستند را هم مشخص می کند.
به طور مثال من آدرس سایت محبوبه زارعی را به این ابزار دادم و نتیجه بسیار کامل و جذاب بود وگزارشات زیادی در مورد سایت در اندک زمانی تهیه کرد و برای محتوای تکراری گزارش بدین صورت است:
شما باکلیک بروی گزینه here می توانید لیست کاملی از محتوای کپی شده را به صورت هایپرلینک مشاهده کنید.
Edubirdie
ابزاری بسیار ساده و کارآمد است که ایرادات نگارشی و گرامری – خوانایی متن- کلمات زائد و مترادف و تکراری را بررسی می کند و نتایج را به شما نمایش می دهد.
در این سایت شما می توانید فایل خود را وارد کنید و یا محتوای خود را از گوگل درایو – دراپ باکس فرا بخوانید.همچنین امکان تایپ و یا کپی متن تا 10000 کاراکتر وجود دارد.
سایت Copyscape
کار با سایت Copyscape بسیار ساده است، کافی است آدرس مطلب خود را در باکس جستجو وارد کنید و در کمتر چند ثانیه این سایت محتوای شما را با محتواهای موجود در اینترنت مقایسه می کند و نتیجه را با علامت گذاری مواردی که کپی به نظر می رسند نمایش می دهد و به شما نشان میدهد چند درصد از محتوای شما مشابه محتواهای موجود در اینترنت است.
اگر سایت دیگری محتوای ما را کپی کرد چکار کنیم؟
یکی از راه ها: تماس با آن سایت و درخواست حذف محتوای مورد نظر است ولی کار به این سادگی نیست گاهی مدیران این موضوع را قبول نمی کنند و یا اینکه شما به راحتی نمی توانید به اطلاعات تماس آنها دسترسی داشته باشید،شما می توانید از طریق whos اطلاعات تماس صاحب وب سایت را پیدا کنید که این کار هم دردسرهای خودش را دارد
ولی یکی از کارهای بسیار موثر شکایت به گوگل است. برای این کار کافی است شما در سرچ کنسول خود فرم Copyright Removal گوگل را پر کرده و ارسال کنید. پس از آن، یک اخطاریه برای سایت متخلف ارسال خواهد کرد و رتبهای منفی برای آن در نظر میگیرد. در صورتی که تعداد شکایات از سایت متخلف زیاد باشد، گوگل آن سایت را از نتایج جستجو حذف خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
ضرورت تنظیم دسترسی های نیروهای دیجیتال مارکتینگ
دیدگاهتان را بنویسید