افزونههای ضد فیشینگ راهی برای جلوگیری در برابر کلاهبرداری اینترنتی
افزونههای ضد فیشینگ راهی برای جلوگیری در برابر کلاهبرداری اینترنتی
صفحات فیشینگ سهم قابل توجهی از کلاهبرداری اینترنتی را به خود اختصاص میدهند و پلیس فتا بارها و بارها درباره آنها به مردم هشدار داده است. دولت برای مقابله با این روش کلاهبرداری، افزونهای برای مرورگرهای رایانهای ایجاد کرده که به راحتی روی سیستم کاربر نصب شده و او را در برابر خطرات این صفحات مصون نگهمیدارند.
«محمدجعفر نعناکار» مدیر کل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران، استفاده از افزونههای ضد فیشینگ را به کاربران توصیه کرده تا با اطمینان کامل پرداختهای اینترنتی خود را انجام دهند. اینطور که نعناکار میگوید یکی از این افزونهها، محصول سازمان فناوری اطلاعات است و نصب آن برای کاربران بسیار ساده است.
مدیر کل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران در مورد سه افزونه ضد فیشینگ که در کشور رونمایی شده است، به دیجیاتو میگوید که یکی از آنها توسط بخش خصوصی طراحی شده و دیگری نیزبه صورت متن باز در اختیار همگاناست تا محققان، علاقمندان و توسعه دهندگان نرمافزارها بتوانند روی آن کار کنند و قابلیتهای آن را افزایش دهند:
«سومین افزونه نیز توسط سازمان فناروی اطلاعات و مرکز ماهر برای دو دسته از کاربران رونمایی شد. این افزونه هم بروی گوشیهای موبایل و هم بروی کامپیوترها قابلیت نصب دارد. افزونهای که توسط سازمان فناوری ارائه شده نصب آن برای کاربران بسیار آسان است. در واقع تنظیمات خاصی ندارد و فقط کافیست که روی افزونه راست کلیک شود تا روی مرورگرهای تعیین شده، اضافه شود.»
افزونه ضد فیشینگ
نعناکار در مورد نحوه عملکرد این افزونه توضیح میدهد که با نصب و فعال کردن این افزونه، صفحاتی که متعلق به بانکها و درگاههای پرداخت هستند با لیست درگاههای مجازی که در مرکز وجود دارند، مطابقت داده میشوند. اگر این صفحه با لیست مرکزی تعیین شده مغایرت داشته باشد و اگر صفحهای باشد که برای حملات فیشینگ و سرعت اطلاعات بانکی کاربر طراحی شده باشد، به کاربر اخطار داده میشود و اعلام میکند که این صفحه تائید شده نیست.
نعناکار باور دارد که نصب این افزونه بسیار آسان است و نباید با تفکر بر اینکه نصب افزونهها پیچیدگی دارد، آنها را ناکارآمد بدانیم. اما دو افزونه دیگر به علت آنکه یکی اپن سورس است و دیگری خدمات متفاوتی دارد، ممکن است نصب دشواری برای کاربران داشته باشند. اما سازمان فناوری اطلاعات تمام تلاش خود را به کار گرفته تا نصب این افزونه برای کاربر نهایی که ممکن است در امور رایانهای چندان وارد نباشد هم بسیار آسان باشد.
گفتنیست این افزونهها برای مرورگرهای اینترنتی موبایل هنوز کارآیی ندارند و صرفا برای کاربران دسکتاپ میتوانند فعال شوند.
مدیر کل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران میگوید که لیست درگاههای پرداخت و بانک در دورههای مختلف آپدیت میشود تا درگاههایی که به تازگی مجوز گرفتهاند در این لیست قرار گیرند.
او در پاسخ به این سوال که با افراد پشت پرده صفحات فیشینگ شناسایی شده چگونه برخورد میشود، توضیح میدهد که سازمان فناوری اطلاعات بازوی قوه قضائیه نیست و به همین دلیل نمیتواند صفحات ناامن را ببندد، ضمن آنکه این امکان وجود دارد که صفحه به طور قانونی و به تازگی ایجاد شده باشد اما اطلاعات آن در افزونه اضافه نشده باشد، به همین دلیل افزونه شناسایی صفحات فیشینگ تنها هشدارهای لازم را به کاربران میدهد:
«صفحات بررسی میشوند و در صورتیکه واقعا برای حملات فیشینگ طراحی شده باشند به پلیس فتا معرفی میشوند تا پلیس فتا به عنوان ضابط قضائی اقدامات لازم را برای شناسایی، مسدود و فیلتر کردن انجام دهد. در واقع سازمان اطلاعات و فناوری تنها میتواند گزارش را به ضابط قضائی اعلام کند.»
منبع :دیجیاتو
دیدگاهتان را بنویسید