استراتژی محتوا چیست و چه تاثیری در تولید محتوای وب سایت دارد؟
استراتژی محتوا چیست و چه تاثیری در تولید محتوای وب سایت و یا شبکه های اجتماعی دارد؟
قبل از آن که بدانیم استراتژی محتوا چیست و چه تاثیری در تولید محتوای وب سایت و یا شبکه های اجتماعی دارد، ابتدا بایستی بدانیم محتوا چیست و چرا دارای اهمیت است؟
محتوا آن چیزی است که کاربر برای مطالعه کردن، آموختن و یاد گرفتن، مشاهده کردن و یا تجربه کردن آن به سراغ ما می آید. از دیدگاه تجاری محتوا اطلاعات مهمی است که هدف وجودی وب سایت ها، برنامه های کاربردی همانند اپلیکیشن ها، شبکه های داخلی، شبکه های اجتماعی جهانی، و با هر وسیله ی ارتباطی دیگری را دربر می گیرد و یا آن را ارائه می دهد.
پس برای پاسخ به سوال این که استراتژی محتوا چیست و چه تاثیری در تولید محتوای وب سایت و یا شبکه های اجتماعی دارد را می توان بر اساس این که شما چه کسی هستید و یا چه کاری می خواهید انجام دهید می توان به گونه های مختلفی طبق زیر تعریف نمود:
1- استراتژی محتوا ؛ چگونگی به کارگیری محتوا را برای دستیابی به اهداف کسب و کار ( یا برنامه ای مشخص ) و برآورده کردن نیاز های مشتریان شما تعیین می کند.
2- استراتژی محتوا ؛ تصمیم های شما را در باب همه ی محتوا ها در سراسر عمر آن، از پیدایش تا مرگ، هدایت خواهد کرد.
3- استراتژی محتوا ؛ مجموعه معیار هایی را برای ارزیابی موفقیت محتوای شما تعیین می کند.
و به طور کلی: استراتژی محتوا ؛ راهنمای برنامه های شما برای تولید، ارائه و نظارت بر محتوا می باشد.
گاهی استراتژی محتوا ممکن است تمرکزی خاص بر جنبه های ویرایشی، ساختاری و یا فنی محتوا داشته باشد. گاهی ممکن است تلاشی فراگیر در سطح سازمان باشد که به شکلی مستقیم به استراتژی های کار و کسب گره خورده است.
در هر صورت، استراتژی محتوا به افراد یاری می رساند تا محتوای خود را به شکلی همه جانبه درک کنند. این امر باعث می شود تا افراد بتوانند تصمیم های هوشمندانه تر و آگاهانه تری برای انتخاب و اجرای تاکتیک های خود بگیرند.
استراتژی محتوا در تولید محتوای وب سایت چه تاثیری دارد؟
در این زمینه پژوهشگران بسیاری به این نتیجه رسیدند که برای پاسخ به این سوال جواب صریحی وجود ندارد.
استراتژی محتوا می تواند همزمان چندین نقش را ایفا کند، از آن جهت که تفکرات شما را برجسته می کند می تواند نقش رهبری داشته باشد، با پیشنهادات و خدمات خود به مشتریان می تواند نقش یک خواستگار را داشته باشد، هنگامی که ایمیلی ارسال می کند می تواند به عنوان یک موتور سوار و یا پستچی عمل کند. اما از همه مهم تر نقش رهبری آن است، چرا که شما را به رهبران متفکر تبدیل می کند و همچنین استراتژی محتوا در موارد مربوط به seo و بهینه سازی سایت نیز موثر می باشد.
پس ار درک مفهوم این که استراتژی محتوا چیست می توانید:
1- تمرکز محتوا و پیام اصلی را برای برقراری ارتباط بهتر با مشتریان ایده آل به وجود آورید.
2- بینش مخاطبین را برای رسیدن به حداکثر سود و تاثیر تغییر دهید.
3- می توانید برای ایجاد یک محتوای موفقیت آمیز و موثر، از اطلاعات مبتنی بر داده های کمی و کیفی استفاده کنید.
4- برای ایجاد ترقی و رشد در کار و کسب خود به استراتژی های بازاریابی در تولید محتوای خود بپردازید.
اهمیت استراتژی محتوا چیست ؟
محتوایی که بدون استراتژی خاصی نوشته شود اغلب منجر به ایجاد تناقض میان زمینه ی موضوع اصلی و اهداف سازمان شما می گردد. این مساله برای مخاطبین شما گیج کننده است و می تواند اعتبار نام تجاری شما را تحت تاثیر منفی خود قرار دهد.
علاوه بر آن، فقدان استراتژی برای تولید محتوا می تواند منجر به ایجاد محتوایی عمومی شود که واضح است محتوای عمومی هرگز به اشتراک گذاشته نمی شود، نمی تواند افراد را درگیر خود کند و بعید است که بتواند در برابر اهداف بازاریابی وسیع تری قرار بگیرد.
اگر استراتژی را در تولید محتوای خود از بین ببرید، و به طور مستقیم آن را تحویل مشتریان و یا مخاطبین خود قرار دهید، در معرض خطر ایجاد محتوایی هستید که به واسطه ی آن مخاطبین شما را بیگانه فرض می کنند و دیگر نمی توانید به آن ها دسترسی داشته باشید.
ایجاد استراتژی محتوا در تولید محتوای وب سایت و یا شبکه های اجتماعی
برای این که بدانید استراتژی محتوا چیست و در تولید محتوای وب سایت و یا شبکه های اجتماعی چه تاثیری دارد؟ ابتدا نیاز به پژوهش و تحقیق در زمینه ی اهداف خود دارید که این پژوهش می تواند شامل سه محور اصلی باشد:
1- تحقیقات در زمینه ی سازمان مورد نظر
2- تحقیقات در زمینه ی مشتریان (و در آخر ایجاد پرسونای مخاطب)
3- تحقیقات در زمینه ی رقبای سازمان
1- تحقیقات در زمینه ی سازمان مورد نظر برای تولید محتوای وب سایت
آیا برند سازمان شما برای برخی از برند های دیگر ارزش افزوده ایجاد می کنند؟
سازمان شما برای توسعه ی برند خود از کدام خط مشی باید پیروی کند؟
آیا ادغام برند ها مفید است؟
تخصیص منابع در میان برند ها باید از چه منطقی پیروی کند؟
آیا برند شرکت شما می تواند حمایت کننده ی برند واحد ها یا کسب و کار ها باشد؟
توجه به این نکته ها بسیار حائز اهمیت است که بازاریابان ارشد و فعال در سطح شرکت می توانند برند عمومی شرکت را توسعه داده، بهبود بخشیده، محافظت کنند و به علاوه ارزش برند را بالا ببرند. و این مهم نیازمند تحقیقات وسیعی در سطح بازار های مختلف می باشد.
برای تحقیقات در زمینه ی سازمان مورد نظر ابتدا بایستی تمام اطلاعات و اهمیت برند و یا نام تجاری خود را بیابید. پس از آن به تمامی سوالاتی که ممکن است در ذهن مخاطبین شما در مورد سازمان شما به وجود آید پاسخ دهید.
انجمن بازاريابي آمريكا (1960) اينگونه نام و نشان تجاري را تعريف ميكند نام، واژه، علامت، سمبل، يا طرح يا تركيبي از آنها است كه هدف آن شناساندن كالاها يا خدمات يك فروشنده يا گروهي از فروشندگان و براي متمايز كردن آنها از آن رقبا میباشد.
نکته ی مهمی در مورد برند تجاری سازمان وجود دارد این است که استراتژیست های محتوا می توانند از طریق درک انسانی در استراتژی بازاریابی خود نام تجاری سازمان خود را برای مشتریان قابل دسترس تر کنند. و از این طریق ارتباط موثری با مخاطبین هدف خود برقرار کنند که هیچ برند و یا نام تجاری دیگری نتواند این عمل را انجام دهد.
به عبارت ساده تر، چهره ی افراد در محتوای شما متجلی اعتماد مشتریان شما است.
بنابراین شما قادر هستید راه هایی را بیابید که از طریق آن در استراتژی تولید محتوای خود احساس ویژه ای به مشتریان خود بدهید و در این زمینه بهتر از سایر رقبای خود عمل کنید.
2- تحقیقات در زمینه ی مشتریان برای تولید محتوای وب سایت (و در آخر ایجاد پرسونای مخاطب)
اقدامات و تلاش های استراتژی محتوای خود را روی مخاطبانی متمرکز کنید که احتمال خرید محصول شما توسط آن ها بیش تر است.
دلایلی را که یک مشتری به واسطه ی آن ها ممکن است به محصول شما نیاز داشته یا خواهان آن باشد مورد توجه قرار دهید و از آن ها در پیام های بازاریابی موجود در محتوای وب سایت و یا شبکه های اجتماعی خود استفاده نمایید.
مورد هدف قرار دادن مشتریان واقعی که به محصول شما نیاز دارند یا به دنبال آن هستند بسیار ساده تر از ایجاد یک بازار جدید برای محصول است.
به عنوان مثال اگر شرکتی قشر خاصی از مردم (مثلاً مادران) را مخاطب قرار می دهد، مشخص کنید که چگونه محتوای تولید شده توسط شما می تواند نیاز های آن ها را پاسخ گو باشد. سپس از اطلاعات به دست آمده در استراتژی محتوای خود استفاده نمایید.
ممکن است در صدد بر آیید تا با انجام برخی پژوهش های بازاری، اطلاعاتی از بازار هدف به دست آورید. تمرکز بر گروه ها و بررسی اطلاعات آن ها می تواند به شما کمک کند تا دانش بیش تری از نیاز ها و خواسته های مخاطبان هدف خود به دست آورید.
فرایند تصمیم گیری خریداران در مورد خرید با عدم خرید کالایی شدیداّ تحت تأثیر صفات و ویژگی های فردی آنان است که به صورت چهار عامل مؤثر فرهنگی، اجتماعی، شخصی و روانی به شرح ذیل مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرند:
الف) عوامل فرهنگی
این عوامل بیش ترین و عمیق ترین تأثیر را بر رفتار مصرف کنندگان دارند.
پس با توجه به اثر نافذ و تغییر دهنده ی این عوامل در بازار های مصرفی، بازاریان باید این تأثیرات را شناسایی نموده و آماده پاسخ گویی یا تغییر آن ها باشند و مطابق با آن ها به خلق استراتژی محتوا برای وب سایت و یا شبکه های اجتماعی خود نمایند.
ب) عوامل اجتماعی
این عوامل نیز از سه طریق عمده که عبارت اند از گروه ها، خانواده و نقش و منزلت اجتماعی بر رفتار خریداران اثر گذاشته و می توانند در تصمیم گیری او برای خرید یا عدم خرید کالا مؤثر واقع شوند.
د) عوامل روانی
در این زمینه نیز می توان به چهار عامل انگیزه، ادراک، یادگیری و باور ها اشاره نمود که بر خرید و رفتار های مصرفی افراد مؤثر واقع می شوند، از این طریق به مقدار قابل توجهی می توان به بررسی پرسونای مخاطب پرداخت.
تمامی این عوامل می تواند به محتوا نویسان کمک کند تا به درک عمیق این سوال که استراتژی محتوا چیست ؟ برسند و در آن راستا به تولید محتوای اختصاصی و قابل اشتراک گذاری بپردازند.
3- تحقیقات در زمینه ی رقبای سازمان
در تحقیقات در زمینه ی رقبا، علاوه بر آن که به تحقیق در زمینه ی رقبای تجاری پرداخته می شود، رقبای محتوا نیز بایستی مورد بررسی قرار گیرد. به دلیل آن که محتوای شما نه تنها باید از رقبای تجاری خود متمایز باشد، بلکه رقبای محتوایی نیز وجود دارند که شما می توانید به شناخت آن ها پرداخته و به متمایز سازی محتوای خود از آنان بپردازید.
استراتژیست های محتوا باید آن سطحی از کیفیت را برای محتوا های تولیدی خود در نظر بگیرند که با نیاز های بازار، استطاعت مالی، خریداران و سطوح کیفی محصولات رقباء همخوانی داشته باشد.
پیشنهاد می شود با مطالعه و بررسی وب سایت، بروشور ها، تبلیغات چاپی و آنلاین رقبایتان، چگونگی روش بازاریابی و استراتژی محتوای آن ها را مورد ارزیابی و سنجش قرار دهید و اقدام به متمایز سازی محتوای خود نسبت به محتوای رقبا کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
سوشال لیسنینگ: گوش دادن به صدای مشتری در دنیای دیجیتال
دایره رنگی و کاربرد آن در عکاسی محصول: راهنمای جامع برای تولیدکنندگان محتوا
نقاط طلایی در عکاسی و کاربرد آن در عکاسی محصول
همه چیز در مورد چت بات ها
هر آنچه یک صاحب وب سایت در مورد گواهینامه ssl باید بداند
تفاوت کانکشن و فالو در لینکدین
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
به شدت مطلب کاربردی هست. تشکر از شما